- Books

Kater Perrallat nga Zululandi: Doktor Gjilpera zbulon Rrenjet e Drames se Mamurrasit #2020

Kater Perrallat nga Zululandi Doktor Gjilpera zbulon Rrenjet e Drames se Mamurrasit Kater Perralla nga Zullulandi eshte nje cikel tregimesh prej te cileve u botua vetem njeri Nje ambasade e zulluve ne Paris ne gazeten Dielli Ashtu si dhe vepra tjeter e rendesishme e Konices Dok

 • Title: Kater Perrallat nga Zululandi: Doktor Gjilpera zbulon Rrenjet e Drames se Mamurrasit
 • Author: Faik Konica
 • ISBN: 9780692287835
 • Page: 217
 • Format: Paperback
 • Kater Perrallat nga Zululandi: Doktor Gjilpera zbulon Rrenjet e Drames se Mamurrasit By Faik Konica, Kater Perralla nga Zullulandi eshte nje cikel tregimesh prej te cileve u botua vetem njeri Nje ambasade e zulluve ne Paris, ne gazeten Dielli 1922 Ashtu si dhe vepra tjeter e rendesishme e Konices Doktor Gjilpera dhe kjo mbeti nje fragment i asaj qe kishte menduar autori si veper te plote Ne ciklin me tregime Kater perralla nga Zullulandi, Faik Konica trajton nKater Perralla nga Zullulandi eshte nje cikel tregimesh prej te cileve u botua vetem njeri Nje ambasade e zulluve ne Paris, ne gazeten Dielli 1922 Ashtu si dhe vepra tjeter e rendesishme e Konices Doktor Gjilpera dhe kjo mbeti nje fragment i asaj qe kishte menduar autori si veper te plote Ne ciklin me tregime Kater perralla nga Zullulandi, Faik Konica trajton nje teme origjinale me nje subjekt disi te vecante dhene ne nje plan, kryesisht satirik Gjithcka shihet me syrin e njeriut realist, per te cilen ajo cfare deshiron te shohe me ate qe sheh realisht, ka nje hendek gati te pamundur per t i kaluar Duke qene i ndergjegjshem per kete, ne tregimin Nje am basade e zulluve ne Paris, Konica i flet lexuesit shqiptar nepermjet tekstit dhe nentekstit Ngjarjet dhe personazhet e cojne lexuesin ne Afrike, por disa nga problemet dhe shqetesimet nuk jane te huaja per shoqerine shqiptare te kohes Konica tregon per zullute, si nje popull i prapambetur i Afrikes, i shtypur nga kolonizatoret e huaj, qe ndodhet ne nje nga udhekryqet e historise se tij Bijt e tij me te mire aspirojne e perpiqen per nje jete te lire dhe nje shtet te pavarur Por rruga drejt lirise se vertete nuk eshte aq e lehte, aq me teper per popullin e Zullulandit qe, ndonese plot energji dhe kulture origjinale, nuk e ka fituar plotesisht ndergjegjjen kombetare.

  • DOWNLOAD PDF ☆ Kater Perrallat nga Zululandi: Doktor Gjilpera zbulon Rrenjet e Drames se Mamurrasit - by Faik Konica
   217 Faik Konica
  • thumbnail Title: DOWNLOAD PDF ☆ Kater Perrallat nga Zululandi: Doktor Gjilpera zbulon Rrenjet e Drames se Mamurrasit - by Faik Konica
   Posted by:Faik Konica
   Published :2020-04-10T22:24:46+00:00

  1 thought on “Kater Perrallat nga Zululandi: Doktor Gjilpera zbulon Rrenjet e Drames se Mamurrasit

  1. Nj pjes t asaj q p rshkruan autori n k t tregim sht ende e pranishme n shoq rin ton , fatkeq sisht Ia vlen ta lexoni.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *